O imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte sună un slogan al fotografilor de pretutindeni, amatori sau profesionişti. Si pe bună dreptate am spune noi, atunci când ai plăcerea de a pune la dispoziţie un arsenal de imagini, care totuşi nu sunt complete, ale unei ţări atât de fascinante şi surprinzătoare cum e România.
Avem o tara frumoasa si asta se vede rasfoind albumul cu fotografii, de mai jos, prin care sper sa va conving, daca mai este nevoie, si pe dumneavoastra de acest lucru.
Obiectivul este de a vă convinge, atât cât pot, că turismul Românesc este lăsat în umbra mirajului turistic străin, în special pentru noi românii. Sunt locuri în această ţară pe care noi toţi le cunoaştem, mai mult sau mai puţin, în limita oportunităţtilor care ni s-au oferit până acum. Poate rămâneţi cu câteva imagini de neuitat.
Câteva date importante despre România.
România este o ţară situată în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică şi la ţărmul nord-vestic al Mării Negre. Pe teritoriul ei este situată aproape toată suprafaţa Deltei Dunării şi partea sudică şi centrală a Munţilor Carpaţi. Se învecinează cu Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord şi Republica Moldova la est, iar ţărmul Mării Negre se găseşte la sud-est. De-a lungul istoriei, diferite porţiuni ale teritoriului de astăzi al României au fost în componenţa sau sub administraţia Daciei, Imperiului Roman, Imperiului Otoman sau a celui Austriac. Ca stat suveran, România a apărut în 1859 prin unirea dintre Ţara Românească şi Moldova condusă de Alexandru Ioan Cuza şi a fost recunoscută independentă 19 ani mai târziu. În 1918, Transilvania, Bucovina şi Basarabia s-au unit cu România, însă România Mare a fost distrusă la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial, atunci când U.R.S.S. a ocupat Basarabia şi Bucovina de nord, iar România a semnat Pactul de la Varşovia. La momentul destrămării Uniunii Sovietice şi a înlăturării regimului comunist instalat în România (1989), ţara a iniţiat o serie de reforme economice şi politice. După un deceniu de probleme economice, România a introdus noi reforme economice de ordin general (precum cota unică de impozitare, în 2005) şi a aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007. România este o republică semi-prezidenţială. Este a noua ţară după suprafaţa teritoriului (238 391 km²) şi a şaptea după numărul populaţiei (peste 22 milioane locuitori) dintre statele membre ale Uniunii Europene. Capitala ţării, Bucureşti, este şi cel mai mare oraş al ei şi al şaselea oraş din UE după populaţie (1,9 milioane locuitori). În 2007, oraşul Sibiu a fost ales Capitală Europeană a Culturii. România este membru al NATO (din 29 martie 2004), al Uniunii Latine, al Francofoniei şi al OSCE.
Galerie foto: - o mică galerie dintr-o multitudine de imagini pe care ni le oferă România