Buna intrebare! Studiile arata ca pana la aparitia internetului exista regula 90/10 conform careia 10% din oameni detineau 90% din bani.O si mai apriga statistica spunea ca 95% din oamenii care ajung la varsta de 65 de ani sunt dependenti de ajutorul social.
Dar odata cu aparitia internetului aceste reguli au fost spulberate. Acum practic orice om cu o idee buna, foarte important, am zis cu o idee buna poate sa -si asigure venituri incredibile cu ajutorul acestei extraordinare unelte care este internetul.
Dupa caderea zidului Berlinului, a inceput si noua era a informatiei. Acum cine detine informatia detine puterea. Iar cel mai important instrument al acestei noi ere este evident, internetul
Aparitia internetului a transformat lumea intr-un sat. Informatiile circula cu viteza luminii de la un capat al altuia al globului pamantesc. Poti lua legatura instantaneu cu o persoana aflata la antipozi, cu costuri minime, aproape gratuit.
Totusi, ca orice unealta, depinde de cel care o foloseste obtinerea rezultatului final. Daca stii cum sa folosesti resursele imense de informatii si viteza comunicarii, practic poti ca intr -un timp relativ scurt sa-ti creezi propriul imperiu virtual, iar veniturile tale sa depaseasca cele mai indraznete visuri.
Si totusi … sa facem afaceri pe internet?
Dupa cum probabil ti-ai dat seama cel mai bine vandut produs pe internet este INFORMATIA. Nu este de mirare, Internetul in primul rand este un mediu de informare. Cei care navigheaza cauta informatia care sa-i ajute sa-si rezolve problemele. Informatia este produsul ideal pe care il poti vinde pe internet.
Iata concret cateva din motivele care m-au determinat pe mine sa incep o afacere pe internet:
• Costurile crearii unui produs informational (o carte electronica, un newsletter, un raport, etc) este foarte mic
• Poti incepe cu un capital foarte mic, practic insignif iant in comparatie cu afacerile clasice.
• Poti controla afacerea de oriunde din lume, atata timp cat ai acces la un calculator conectat la internet.
• Modalitatea de vanzare este extrem de simpla. Vanzand pe piata internationala practic totul
poate fi automatizat complet. Clientul intra pe site, comanda/plateste, i se proceseaza datele de
pe cartea de credit, apoi este transferat catre pagina ta de unde poate descarca informatia
dorita.
• Totul poate fi automatizat. La un moment dat afacerea ta pe internet va rula singura 24 de
ore pe zi 7 zile pe saptamana. Interventia ta va fi de maxim 2,3 ore pe saptamana.
• Odata ce ai scris cartea electronica si este promovata core ct, vanzarile nu se vor opri niciodata. Vei fi platit mereu pentru un prod us pe care l-ai creat o singura data. Acest venit este de tip drept de autor sau rezidual.
• Nu ai nevoie de serviciile postale. Costurile de Jivrare” fiind nule.
• Cheltuielile de intretinere sunt foarte mici.
• Rata profitului este undeva aproape de 100% tinand cont de faptul ca vei avea costuri foarte
mici.
• Ai acces instantaneu la o piata mondiala in continua expansiune. La fiecare 5 secunde un
nou utilizator acceseaza internetul.
... Si multe altele.
Este foarte multa informatie despre ce trebuie sa faci pentru a avea o afacere de succes pe internet. Dar din pacate aproape nimeni nu-ti spune cum sa faci acest lucru si apoi sa se asigure ca ai realizat asta.
Sunt multe site-uri care prezinta informatia in termeni foarte tehnici, greu de digerat cu atat mai greu de inteles. Imaginea gresita cum ca ar trebui sa fii un expert ca sa poti demara o afacere pe internet o au din pacate foarte multi oameni. Aceste bariere mentale pe care si le construiesc singuri ii fac sa renunte inca inainte de a incepe.
Dar pentru a incepe ai nevoie doar de notiuni de baza cum ar fi trimiterea unui e -mail, navigarea pe internet si cum sa scrii un document si sa-l salvezi. Nu, nu ai nevoie sa cunosti html, java, php, cgi sau mai stiu eu ce minuni de genul asta. Sunt destui oameni care contra unei sume rezonabile te pot ajuta sa-ti realizezi site-ul.
Cel mai bun exemplu in acest sens sunt chiar eu, care nici la ora asta nu stiu Java, php, cgi ... sau alte grozavii de limbaje IT.