Dacă am merge cu un nutriţionist la cumpărături, ne-ar tăia de pe listă toate alimentele care conţin E-uri, multe grăsimi şi zahăr rafinat. Iar dacă l-am invita apoi la masă, probabil că ne-ar schimba multe dintre obişnuinţe. Dar ne putem bucura de mese de Sărbători şi fără reguli prea drastice. Trebuie doar să ne însuşim regulile de bază şi să găsim variante sănătoase. u rămas destul de puţini români care mai prepară în casă toba, caltaboşii, cârnaţii şi cozonacul. Putem cumpăra astăzi chiar şi tradiţionalele sarmale din hipermarketuri, fie vrac, fie ambalate în cutii de conserve. Este mai comod să cumperi totul de-a gata, dar chiar şi dacă nu te stresezi poţi plăti cu sănătatea când nu ştii să alegi alimentele. Regula de bază ar fi ca ele să conţină cât mai puţine E-uri, cât mai puţini aditivi de sinteză, cât mai puţine grăsimi artificiale şi arome sintetice. Deloc, dacă s-ar putea. Un aliment fără aditivi poate că are o perioadă de valabilitate mai scurtă şi poate că nu este la fel de gustos ca altele, dar nu îţi pune în pericol sănătatea. Mai multe despre SFATURI PENTRU MESE FESTIVE PE PLACUL MEDICULUI.
Sursa: adevarul.ro