Blog de stiri - stirile vazute altfel si nu numai...
Home | Looking for something? Sign In | New here? Sign Up | Log out
ziare

Mediafax

Fa socializarea profesionala placuta

Sfaturi pentru socializarea profesionalaSocializare profesionala - asa numitul networking. Dincolo de prejudecati, relatiile de tip profesional iti aduc foarte multe beneficii, atat legate de cariera, cat si pe plan social. Iti faci prieteni noi, cu ambitii si pasiuni comune, iar mediul de lucru devine un teren placut si nu unul al concurentei distructive.
Networkingul nu reprezinta pentru multe persoane un subiect tentant, desi avantajele sunt substantiale. Multora le poate parea fortat, te vezi practic nevoit sa cunosti oameni noi pe care nu ti-ai dori neaparat sa ii cunosti si cu care trebuie sa te comporti cat se poate de amabil. Plecand de aici, networkingul poate fi asociat cu falsitatea si cu incercarea de a parea altceva decat esti.
Insa socializarea profesionala nu inseamna doar participarea la evenimente de profil si oferirea de carti de vizita catre cat mai multe persoane. Dincolo de cantitate, trebuie sa mizezi pe calitate, sa cunosti acei oameni cu care chiar stii ca poti realiza la un moment dat proiecte sau alte activitati profesionale.
Ce trebuie sa faci pentru ca socializarea profesionala sa fie una placuta, la ordinea zilei?
1. Fii tu persoana pe care ceilalti vor s-o cunoasca
O astfel de posibilitate suna cat se poate de tentant. Sa fii cautat si sa nu fii nevoit sa cauti. Iar posibilitatea este cu atat mai atractiva pentru persoanele care sunt timide. Cat de reala este insa aceasta situatie?
Practic, devii cautat in momentul in care esti o persoana interesanta si dispui de o oarecare influenta. Oamenii nu se vor grabi sa te cunoasca atat timp cat tu nu ai ceva anume de impartasit: experienta, cunostinte, situatii concrete. Nici tu nu ai fi interesat de o persoana care nu ar avea practic nimic deosebit. Iar in cazul de fata, chiar este nevoie sa fii o persoana importanta in sfera ta de activitate.
2. Fii mai interesat de alte persoane decat de tine insuti
Fiecare dintre noi este mai interesat de sine insusi decat de o alta persoana. Ce ar fi insa daca ti-ai orienta atentia si energia pe care le folosesti pentru tine catre alte persoane, cel putin pe o anumita perioada de timp? Nu vorbi numai tu, ci invata sa si asculti. Ia aminte la experientele profesionale ale altora si invata de la fiecare cate ceva. Fii mai sociabil si mai comunicativ si invata de asemenea ce inseamna empatia.
Dincolo de toate insa, bazeaza-te pe calitate si nu pe cantitate. Daca vei cunoaste un numar impresionant de persoane, nu inseamna neaparat ca esti mai castigat. Este mult mai important sa cunosti profesionisti: mai putini, dar buni. In plus, nu forta lucrurile: daca simti ca pur si simplu nu te intelegi cu o anumita persoana, mergi mai departe. Incercarea de a fi amabil si placut ca persoana, desi celalalt te determina sa te comporti cu totul altfel, nu va dura la infinit. La un moment dat, fiecare isi va arata adevarata fata si adevaratele intentii.
3. Mizeaza pe reciprocitate
Nu lasa ca eforturile sa fie doar de partea ta. Incearca mereu sa il determini si pe celalalt sa vrea sa te cunoasca si sa tina legatura cu tine. Astfel, esti sigur ca intentia este reciproca si ca nu vine doar din partea ta.
Ai grija ca dupa o intalnire sa oferi cartea de vizita si, de asemenea, sa primesti si tu cartea de vizita a celuilalt. Daca doar celalalt va avea datele tale de contact, el va avea un punct in plus, va sti unde sa te caute in momentul in care ar avea nevoie de tine. Tu insa vei fi nevoit sa il cauti din nou si sa pierzi timp pentru asta.
4. Fa parte dintr-un grup
Nu te implica intr-o comunitate doar cu intentia expresa de a cunoaste oameni noi. Ceilalti isi vor da seama de asta in scurt timp. Cauta acele grupuri a caror activitate chiar te pasioneaza. Astfel, iti va fi mult mai usor sa iti faci relatii si sa te implici in proiecte in care sa lucrezi si de placere, nu doar de nevoie. De aici pana la prietenie cu ceilalti membri, la posibilitatea de a primi un nou job sau de a lua parte la un proiect important nu mai sunt decat cativa pasi mici.
5. Necesitatea unui echilibru
Dupa cum am spus si la inceputul articolului, nu trebuie sa exagerezi in nici o directie: nici sa elimini total necesitatea de a cunoaste oameni din sfera ta de activitate, nici sa te straduiesti sa fii prieten cu toata lumea. Important este sa fii atras de domeniul tau de activitate si sa te implici si din pasiune, nu doar din nevoie.
In plus, mentine legatura cu ceilalti mai ales atunci cand nu ai neaparata nevoie de ceva anume. Nu uita total persoanele pe care le-ai cunoscut, pentru ca apoi sa le cauti brusc in caz de necesitate. Ceilalti se vor simti folositi si cu siguranta ca nu iti doresti ca imaginea ta sa fie una negativa.
Dorinta ta de a comunica si de a socializa trebuie sa vina din felul tau de a fi si sa nu para un aspect fortat. Practic, secretul networking-ului consta tocmai in sinceritate, pasiune pentru munca pe care o faci si o personalitate placuta in relatia cu ceilalti.

Stil Feminin - Noutati

Stiri Scurte

Intercer Romania

Top Stiri - Sinteza stirilor

Fete la Moda - informatia femeii de azi

Stiri din Fotbal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Index Stiri

Intrefete

Mayra.ro

Gustos.ro

Carte de bucate on-line

Stiri.rol.ro

Ziare Mondene

Cancan.ro

Femei Moderne - Pentru Ea

Sexgen.ro

Ziare-Stiri-Sport

descopera.ro - Articole

REALITATEA.NET - Stiri - Ştiri

Stiri Onlinesport.ro

ProSport.ro

Hotnews.ro

Evenimentul Zilei Online

 

Directoare web

TOPlistPromovat de Director Web Pagini personale Director Promovare Site Online - Promovare Gratuita Forum - Roportal Site-ul apare in Directorul Kappa Sonic Run: Internet Search Engine Director Web Xpert Group Promovare site GRATUIT! Adauga-ti site-ul acum! Promovare GRATUITA  ! TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Inscrie-te in TOP ! Director Web Promovare Site - Top123.ro TRAFIC TRIPUL - Directo Web free search engine website submission top optimization Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Director WEB iozoo.com adauga site in director web Cel mai cuprinzator director romanesc BookMySite:: Blog de stiri - stirile vazute altfel si nu numai DirLink.Ro - Director Linkuri Gratuit

Backlink

OctoFinder Blog Search: The Source for Blogs submit to reddit Personal Green Directory Bid Based Wed Directory Blogadr.com - Listed (add your blog to Blogadr.com) OverShopping Link Exchange AllNewsSite Link Exchange Text Back Links Exchange Text Back Link Exchange Text Back Links Exchanges Text Backlink Exchanges Test your Internet connection speed at Speedtest.net Unlimited Backlink Top Blogs Ping your blog, website, or RSS feed for Free ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free Free Backlink Services bandwidth test Web Hosting Listed in LS Blogs the Blog Directory and Blog Search Engine Blogarama - The Blog Directory Free Baclink service Personal
Free Automatic Google Backlinks - SEO Free Sitemap Generator SEO Links Exchanges, Blog Link Building Service Build Your Links For Free, Links Building Service SEO Links Attitude | Free SEO Links Building Free Backlink Service, Links Building 4 Free

Totalul afișărilor de pagină

Directoare web

Filme, muzica, divertisment - Director Director-Web.net director web Sentimente NetFlash.ro la indemana ta! Web Directory Blog de stiri Top66 Statistici Promovat de Red-Web Reaver.ro - Director Web SEO cu transfer de Page Rank Herbylink | Director Web | Web Directory IzzyWeb Director SEO Romania Blog Director Web stiri mass media ClickLink.ro all blogs Director Web dYr.ro Matrimoniale enterlink Director Top25.ro Director Promovare Site Online - Promovare Gratuita Director web Director Web Profesional Gratuit Director WEB Gratuit PubTV director web LinkPro - Director Web
 

Web Statistics